Beste (aankomende) student,

Je studietijd is een mooie en belangrijke periode in je leven, waarin je in verschillende opzichten gevormd wordt om later een plaats in de maatschappij te kunnen innemen. Maar het is ook een tijd waarin zich allerlei vragen kunnen voordoen. Vragen die je in verwarring kunnen brengen en twijfel veroorzaken, juist als het gaat over de Heere, Zijn dienst en Zijn Woord. Daarom is het zo belangrijk de Heere dagelijks te zoeken in de weg van het Woord en het gebed. Eveneens is binding met een kerkelijke gemeente van belang, waar je terecht kunt met je vragen. Daarbij is het waardevol contacten te onderhouden met de kerkelijke gemeente in de omgeving waar je studeert, juist ook als je hier de zondagen doorbrengt. Als Gereformeerde Gemeente Leiderdorp willen we jullie die ruimte bieden.

De Gereformeerde Gemeente Leiderdorp heet jullie hartelijk welkom in onze diensten, die gewoonlijk om 10.00 en 16.00 uur beginnen. Eenmaal per maand vindt er een Bijbellezing plaats. Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons de (belijdenis)catechisaties te volgen, deze worden op maandagavond gehouden. Eveneens kun je andere kerkelijke activiteiten bijwonen, zoals gemeenteavonden en de Bijbelkring. En wanneer je daar behoefte aan hebt, is er ook tijd en ruimte voor een pastoraal gesprek.

Studeer je in Leiden? Van harte welkom op de Calvijnkring. Deze kring bestaat uit een gezellige groep HBO- en WO-studenten en is bedoeld om een christelijk netwerk te bieden in je studententijd. Je zult je verdiepen door Bijbelstudies met elkaar en er is ruimte om je te verbreden door leeskringen en thema-avonden. We organiseren ook informele avonden, waarop er alle ruimte is voor gezelligheid. De kring heeft een vrijblijvend karakter; geen verplichte avonden. We komen ongeveer 2 keer per maand bij elkaar in Irene of in een studentenhuis. Voor meer informatie, zie: www.werkgroepstudenten.nl/kringen/leiden en www.instagram.com/calvijnkringleiden. Als je nog vragen hebt of een keer wilt komen kijken, nodigen we je hartelijk uit om ons te mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wo 10 jan: Bijbelkring
Do 18 jan: Lezing ds. De Raaf: ‘Het spreken van de Heere’
Di 23 jan: Leeskring
Do 8 feb: Bijbelkring
Do 15 feb: Leeskring
Di 27 feb: Bijbelkring
Wo 13 mrt: Biddag en koffiedrinken na avonddienst
Di 19 mrt: Bijbelkring
Wo 10 apr: Leeskring
Do 18 apr: Bijbelkring
Mei (datum volgt): kringweekend in studentenhuis
Di 14 mei: Bijbelkring
Do 30 mei: Afsluitende leeskring
Wo 5 juni: Afsluitende avond
 
 

Het vinden van woonruimte Veel studenten wonen op kamers. Met enige regelmaat wordt de vraag gesteld of de kerkenraad kan helpen bij het vinden van passende woonruimte: een kamer of een kostgezin. Helaas kunnen wij niet rechtstreeks helpen. Wel is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een berichtje in ons kerkblad te plaatsen. Wanneer je van deze gelegenheid gebruik zou willen maken, kun je het contactformulier op deze website invullen.